Τα βιογραφικά των εικαστικών που πήραν μέρος στην έκθεση με θέμα «100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Προσφυγιά η πληγή των λαών» (4)

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Βιογραφικά συμμετεχόντων εικαστικών

Η Κατερίνα Βλαντώνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στα Γιάννενα. Διδάσκει σε δομές μη τυπικής εκπαίδευσης ενηλίκων και αλλού. Ασχολείται με την παιδική ζωγραφική και τις παραδοσιακές φόρμες που φέρνουν κάτι από το παρελθόν και το μπολιάζουν στον παρόν.

Η Ανδριάννα Κουμεντάκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 και τα τελευταία εφτά χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη της σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης και τον τελευταίο χρόνο πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με τίτλο «Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή». Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και σε workshops. Ασχολείται με την ψηφιακή ζωγραφική, τη βίντεο τέχνη και τις εγκαταστάσεις.

Η Χρύσα Κοφίνα γεννήθηκε στα Τρίκαλα και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ με ειδίκευση στη ζωγραφική και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Από το 2002 εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Νεφέλη Κυριάκου είναι καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. το 2013. Αυτή τη στιγμή τελειώνει το μεταπτυχιακό της στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. στο τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης. Το επίκεντρο στη δουλειά της είναι ο άνθρωπος και χρησιμοποιεί διάφορα υλικά όπως λάδια, σπρέι, παστέλ, χαρακτική-κολάζ κλπ. Έργα της έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό ( Βέλγιο, Ηνωμένες Πολιτείες, Βουλγαρία, Κύπρος).

Η Ευπραξία Μπαντάζου γεννήθηκε το 1993 στις Σέρρες. Είναι απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας, όπου φοίτησε παράλληλα στα εργαστήρια ζωγραφικής και χαρακτικής. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις όπως: «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση – Αντίσταση Τώρα», «Πόλεις (Α)όρατες-ακυβέρνητες-ανοχύρωτες», «Πρόσωπα 1946-1949».

Ο Χαράλαμπος Τουμπέκης ζει και εργάζεται στα Ν. Μουδανιά, ως εκπαιδευτικός. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. και απόφοιτος του Εικαστικού τμήματος της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου των Αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Πηγή Φασλά σπούδασε ζωγραφική στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είχε την εικαστική επιμέλεια των σκηνικών στην παιδική όπερα “Τρελαντώνης” του Κ.Θ.Β.Ε. καθώς και στην παράσταση “Το ελληνικό μονόπρακτο” σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα “Γέφυρα”. Επίσης ασχολήθηκε με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός καλλιτεχνικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο Νάσος Χαλκίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και εργάζεται στη μέση εκπαίδευση. Έχει κάνει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.