Ημερίδα του Συλλόγου μας με θέμα «Καινοτόμες ιδέες για την προαγωγή της παράδοσης»

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ημερίδα διοργανώνει ο Σύλλογός μας στην αίθουσα "Μανώλης Αναγνωστάκης" του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Έκθεσης πρωτότυπων εικαστικών έργων που γίνεται στο φουαγιέ του δημαρχείου της Θεσσαλονίκης για τα 100 χρόνια από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου,την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, ώρα 18:00 με θέμα «Καινοτόμες ιδέες για την προαγωγή της παράδοσης».

Στην ημερίδα συμμετέχουν ο κύριος Ζουρνατζίδης Νίκος, χοροδιδάσκαλος, ερευνητής παραδοσιακών χορών, διετέλεσε υπεύθυνος του ποντιακού τμήματος του χορευτικού συγκροτήματος του θεάτρου «Δόρα Στράτου», έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο: «Χορευτικές Διαδικασίες και Χοροί του Πόντου» το οποίο διδάσκονταν στα Τ.Ε.Φ.Α.Α.  Σερρών, ο κύριος Μωϋσίδης Κυριάκος, σπούδασε «Οργάνωση και Διοίκηση των Επιχειρήσεων» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς, ο κύριος Αμαραντίδης Γιάννης, κτηνίατρος, χορευτής, ενδυματολογικός σύμβουλος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Μελέτης Παραδοσιακών Χορών «ΚΥΚΛΟΣ» που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Στην ημερίδα αυτή θα παρουσιαστεί το βιβλίο που γράφτηκε για την πρωτοποριακή ιδέα της χρήσης του Ποντιακού χορού ως αεροβικής γυμναστικής. Η μελέτη για τη χρήση του Ποντιακού χορού ως αεροβική γυμναστική έγινε από καθηγητές φυσικής αγωγής στον Σύλλογό μας. Ο Σύλλογός μας πάντα πρωτοπόρος υλοποίησε και παρουσιάζει μια πρωτοποριακή ιδέα που προάγει ταυτόχρονα την παράδοση και την φυσική αγωγή. Τα μαθήματα αεροβικής γυμναστικής με Ποντιακό χορό γίνονται μόνο στον σύλλογό μας. Σας καλούμε να πλαισιώσετε και τις δύο ημερίδες.